Skip to content

Aangenaam, wij zijn Dr. Green!

Lees meer over ons

Wie zijn we?

Dé Aloë vera kwekerij van Europa

Dr. Green is het enige glastuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het kweken van Aloë vera en hoe deze oerplant kan worden gebruikt voor huid- en haarverzorging. Vind je het leuk om een kijkje te nemen bij ons op de kwekerij? Stuur ons dan even een berichtje en we maken een afspraak. Neem ook gerust een kijkje in onze Aloë vera webshop 🙂

 

Het jongste bedrijf van Nederland

Wij geloven er in dat iedereen alles kan, ongeacht je leeftijd. Het bedrijf wordt gerund door een klein vast team, en meer dan 30 studenten. Die werken voor of na schooltijd en op zaterdag ochtend. De gemiddelde leeftijd van al het personeel is 16 jaar. Bijzonder heh! Wij vinden dit in ieder geval onwijs cool 🙂

Even voorstellen

Freek smoelenboek Dr. green

Freek

strateeg

Thalita smoelenboek Dr. Green

Thalitha

eindbaas administratie

Bryan smoelenboek Dr. Green

Bryan

verzorgt plantjes

Jo-ann smoelenboek Dr. Green

Jo-ann

marketeer & fotograaf

Marc smoelenboek Dr. Green

Marc

eindbaas operatie

Maud smoelenboek Dr. Green

Maud

onboarding scholieren

Luca smoelenboek Dr. Green

Luca 

teamleider productie

Nikita smoelenboek Dr. Green

Nikita

verwerkt facturen

Personeel van Dr. Green - Owen - Dr. Green Aloë vera kwekerij

Owen

verzorgt plantjes

Matthijs ove rons

Matthijs

teamleider orderverwerking

Over ons

Rianne (freelance)

pers en media

Wij compenseren onze CO2 uitstoot

We proberen onze ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Alles wat wij als bedrijf dan toch uitstoten – denk aan transport en alle processen in de kwekerij – compenseren we via een mooi project in Oeganda genaamd ‘Bamboo Village Uganda’. We hebben uitgerekend hoeveel CO2 wij uitstoten in ons kweekproces en dat compenseren we door er bamboe voor terug te planten. Deze plant kan namelijk uitstekend CO2 absorberen. Maar van de bamboe worden ook hele mooie producten gemaakt en er worden zelfs huizen van gebouwd. Het is mooi om op die manier iets terug te kunnen doen en het past heel mooi in de filosofie van Dr. Geen. 

Meer informatie over het project vind je hier.

Dr. Green compenseert uitstoot door deelname aan Baboo Village

Wij steunen Plant a friend Westland

Over ons
Plant a friend - Dr. Green Aloë vera kwekerij
Personeel in de kas van Dr. Green - Dr. Green Aloë vera kwekerij
banner plant a friend - Dr. Green Aloë vera kwekerij

Plant a Friend is een mooi middel om jongeren met interesse voor alles wat ‘groeit en bloeit’ met elkaar te verbinden. Jongeren tussen de 14 en 26 die behoefte hebben aan contact met leeftijdsgenoten, kunnen een warm welkom verwachten van anderen die dezelfde passie delen. Zij kunnen zich aanmelden en krijgen een gratis plantje thuisbezorgd. Vervolgens worden zij in een appgroep geplaatst met 5 anderen waaronder een ‘host’. Ze gaan met elkaar de uitdaging aan om het plantje te laten groeien en in gesprek over de plant en andere onderwerpen. De plant zorgt op deze manier voor verbinding en zo hoopt Plant a Friend Westland dat er een leuke vriendschappen ontstaan. Roos Vollebregt bracht het van origine Leidse project naar Westland.

Dr. Green is de eerste sponsor van het project. Freek Wesstein: “Wij hebben 60 jongeren bij ons werken en door Roos werd ik me bewust dat eenzaamheid onder jongeren echt een probleem is. Wij willen dan ook graag bijdragen om dit te verbeteren. Dit doen we door de stek te sponsoren en ook door het project bekender te maken door onze jongeren hierover te informeren. Wij zijn dan ook graag ambassadeur voor dit project en steunen Roos op de langere termijn. Ik hoop dat vele kwekers volgen.” Ook Vitis Westland en gemeente Westland dragen bij.

Jongeren die een gratis plantje willen ontvangen kunnen zich aanmelden via de website.

Wij laten zien hoe mooi het werk in de tuinbouw is en zijn aangesloten bij Go Go Greenhouse

Go Go Greenhouse is een campagne van Glastuinbouw Nederland om scholieren een compleet beeld te geven van wat de glastuinbouw te bieden heeft. De campagne laat de sector zien als een interessante en kansrijke werkgever met vele mogelijkheden. Met een positieve houding van jeugd ten aanzien van de glastuinbouw tot gevolg. Ieder jaar wordt er een Go Go Greenhouse week georganiseerd waaraan wij meedoen. In 2021 bezochten wij één van onze leveranciers en een klant. 

Dr. Green aloë verskwekerij gogo greenhouse

Volg ons ook op… 

Youtube

Waar staan we voor?

CO2 Neutraal icoon

Wij meten onze CO2 footprint en compenseren deze volledig door bomen aan te planten in Uganda. Wij zijn vrienden van Bamboo Village Uganda. Hier kun je meer vinden over onze CO2 footprint

Plastic Vrij Icoon

Bij het kweken van onze aloe vera’s gebruiken wij zo min mogelijk plastic en onze producten worden altijd geheel plastic vrij bezorgd.