Aloë Vera gel

Een product van Moeder Natuur

De geneeskrachtige werking van Aloë vera gel

 

Aloë vera gel staat bekend om de ‘geneeskrachtige’ werking ervan. De gel zit in het blad van de Aloë vera plant en wordt veel gebruikt als huid- en haarverzorging. Het heeft een verzorgende werking op huidklachten- en aandoeningen en draagt bij aan een sneller herstel en betere verzorging. Aloë vera gel werkt ook goed bij continue en preventieve huidverzorging en je kunt het dus ook gebruiken als dag- en nachtcrème.

Waarom Aloë vera gel niet geneeskrachtig mag worden genoemd

 

Officieel mag de term ‘geneeskrachtig’ niet worden gebruikt voor Aloë vera gel. Geneeskrachtig doet blijken dat je klachten kunt genezen, maar er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat dit met Aloë vera gel (of veel andere natuurlijke producten) kan. Niet zo zeer omdat Aloë vera gel niet geneeskrachtig is, maar omdat de onderzoeken enorm duur zijn. Met medicijnen, zoals pillen en zalfjes, valt veel meer geld te verdienen. De farmaceutische industrie heeft enorm veel geld te besteden en betaalt vrijwel alle wetenschappelijke medische onderzoeken, maar dan kiezen ze wel voor wat het meest oplevert.

Bij Dr. Green geloven wij er wel in dat je aandoeningen en ziektes kunt herstellen met producten uit de natuur. Daarom gebruiken wij de termen ‘herstellend’, ‘verzachtend’, ‘verzorgend’ en ‘hydraterend’, want dat is onze Aloë vera gel zeker! 🙂 Je kunt onze Aloë vera gel dus zeker gebruiken als Aloë vera zalf, Aloë vera heat lotion, Aloë vera olie en zelfs als Aloë vera masker. Bekijk hier hoe je deze recepten kunt maken:

Wat zit er in Aloë vera gel?

 

Aloë vera gel bevat ontzettend veel krachtige stoffen waar de gel zijn populariteit aan te danken heeft, zoals enzymen, amonizuren, zouten, suikers, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Een van de belangrijkere stoffen van Aloë vera gel is acemannan. Dit stofje wordt met een moeilijk woord ‘polysaccharide’ genoemd. In begrijpbare taal: een meervoudig suiker. Dit stofje wordt tot de pubertijd ook in jouw lichaam aangemaakt. Een ander belangrijk ingrediënt van Aloë vera gel is saponinen, dit is een natuurlijke zeepstof met een detox-effect.

DSC_4801

Ingrediënten Aloë vera gel

 
 • Aloë vera gel bevat ongeveer 300 bioactieve stoffen 
 • De hoeveelheid werkzame stoffen in de Aloë vera gel is afhankelijk van hoe de plant is gekweekt. Denk aan hoeveelheid zon, grondsoort en de voeding. 
 • Aloë vera gel bevat ontzettend veel enzymen, zminozuren, zouten, suikers, saponinen, vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Aloë vera gel bevat een cocktail van stoffen die zo verder in de natuur niet voorkomen en niet chemisch nagebootst kunnen worden, ondanks talloze pogingen. 
 • Aloë vera gel bevat vitamine B12. Geen enkele andere plant bevat deze vitamine!
 • Acemannan is een belangrijk ingrediënt van Aloë vera gel. Dit maakt het lichaam tot de puberteit zelf aan en moet daarna uit voeding worden opgenomen. Acemannan versterkt de afweer van alle lichaamscellen en killer-cells, ook in de huid;
 • Saponine is ook een belangrijk ingrediënt van Aloë vera. Saponine is een natuurlijke zeepstof die een detoxeffect heeft. Dit maakt de plant zelf aan om zich tegen bacteriën en schimmels te verweren.

Hoe Aloë vera gel gebruiken

Waarom Aloë vera gel goed werkt

Aloë vera gel komt rechtstreeks uit de natuur. Er zijn geen chemische ingrediënten toegevoegd en bevat stofjes die van nature goed zijn voor de huid. De Aloë vera gel heeft een verzachtende, hydraterende en verzorgende werking op de huid en het haar. Hierdoor helen wondjes sneller, wordt haargroei gestimuleerd en blijft de huid gezond. We zeggen daarom niet voor niets 

‘huidverzorging op de meest natuurlijke manier’.

DSC_9392

Voordelen van Aloë vera gel

 • Puur uit de natuur. Aloë vera gel is een product puur uit de natuur en dit verdient altijd de voorkeur boven een chemisch product. 
 • Aloë vera gel op je lichaam smeren na een bad of douche geeft een fantastisch gladde en zachte huid.
 • Na gebruik van Aloë vera gel kan de huid blijven ademen en afvalstoffen afvoeren. Dit is een enorm voordeel tegenover producten die vaseline/mineraaloliederivaat of paraffine bevatten.
DSC_0139

Welke Aloë vera gel is het beste voor je huid?

De Aloë vera in onze kwekerij is de Aloë vera ofwel de Aloë Barbadensis Miller. Deze soort bevat de meeste bioactieve en medische werkzame stoffen en is de meest ‘geneeskrachtige’ in zijn soort. Al wil je Aloë vera gel gebruiken, dan is de Barbadensis Miller de beste keuze voor je huid. Koop jouw Aloë vera bladeren of planten in onze webshop en haal zelf Aloë vera gel vers uit het blad!

Aloë vera gel gebruiken bij

Gezonde Huid Icoon
Extra icoon los 2-min
Na Het Zonnen Icoon
Rimpels Icoon
Acné Icoon
Eczeem Icoon
Littekens Icoon
Striae Icoon
Haarverzorging Icoon
Brandwond Icoon

Aloë vera gel haal je rechtstreeks uit het blad

Aloë vera gel rechtstreeks uit het blad is het meest ‘geneeskrachtig’. De Aloë vera gel in tubes is meestal in een fabriek verwarmd en door filters gehaald. En ja, dit geldt ook voor 99,9% Aloë vera gel ;). Het stofje Aloïne wordt eruit gefilterd. Tijdens dit filterproces verliest de Aloë vera gel een groot gedeelte van de werking. Zonde! De Aloë vera gel van Dr. Green haal je rechtstreeks uit het blad. Natuurlijker dan dit wordt het niet. Hierdoor verzorg jij je huid op de meest natuurlijke manier. Geen gefilterde producten met toegevoegde chemicaliën, maar pure Aloë vera gel uit de natuur. Bekijk hier hoe jij zelf Aloë vera gel kunt maken:

Het stofje Aloïne 

Aloïne zit aan de binnenkant van de bladrand en heeft een gele kleur. Het stofje heeft een hele bittere smaak en een laxerende werking als je het opeet of drinkt. Wij hebben (nog) geen certificaten om Aloë vera als voeding te verkopen. Ons product is dus officieel niet eetbaar. Als je eetbare Aloë vera’s koopt is het verstandig om de Aloë vera gel goed af te spoelen onder de kraan. Zo was je de Aloïne eraf. Zwangere vrouwen mogen geen Aloë vera gel innemen vanwege de laxerende werking van de Aloïne.

Aloë vera gel met Aloïne - Dr. Green

Aloïne is niet giftig

Aloïne is een stofje in de Aloë vera gel dat als ‘giftig’ bestempeld staat. Als je teveel Aloïne in neemt is het niet goed voor je omdat Aloine een laxerende werking heeft. Dat is niet goed voor je darmen. 

Als je Dr. Green’s Aloë vera gel smeert volgens onze instructie gebruikt is het 100% veilig. De hoeveelheid Aloine die je dan op je huid smeert valt onder de wettelijk gestelde norm. Je kunt Aloë vera gel direct uit het blad op je huid en in je haar smeren.

Aloine is geel en dit zorgt ervoor dat de Aloë vera gel na een tijdje een beetje verkleurd in de tubes die zij verkopen, dit willen de fabrikanten niet, dan lijkt de gel namelijk bedorven. Om deze redenen filteren fabrikanten de Aloïne uit de Aloë vera gel. Echter is het niet helemaal terecht dat men denkt dat Aloïne giftig is. Aloïne heeft een laxerende werking, 

Wil je pure Aloë vera gel innemen? Was het stukje dat je hebt afgesneden wel even af onder de kraan. Dan was je de Aloïne er af.

Aloë vera gel heeft een positieve werking op de doorbloeding in je lichaam

De werking van de verkoelende Aloë vera gel heeft voornamelijk invloed op de verbetering van de doorbloeding en de werking van de capillairen. Dit zijn de kleinste bloedvaatjes in je lichaam. Hier heb je zo’n 150.000 kilometer van! Capillairen vervoeren o.a. zuurstof en voedingsstoffen tot in de cellen, vernauwde en dichtgeslibde capillairen zijn het grootste gevaar voor het hele lichaam.Wist je dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is? Gemiddeld is het orgaan tussen de 1,5m² en 2m² en weegt het tussen de 15kg – 20kg! Capillairen liggen dicht onder de huid en nemen alles op wat daar op gesmeerd of geplakt wordt. Zorg dus goed voor je huid met Aloë vera gel!

Aloë vera gel zorgt voor 5x sneller herstel van de huid

Door dagelijks gebruik van Aloë vera gel wordt het herstelproces van de huid vijf keer versneld! Aloë vera gel zorgt ervoor dat de capillairen in de huid met 35% worden verwijd. Hierdoor worden de cellen van de kleinste bloedvaatjes beter gevoed, herstellen ze sneller en ontgiften ze beter. Dit voorkomt breukjes in en dichtslibben van de bloedvaatjes en is bijzonder belangrijk bij de aanleg tot zwakke bloedvaten en bindweefselzwakte. Aloë vera gel werkt goed bij schaafwondjes, operatiewonden, een verbrande huid en andere ontstekingen.

Aloë vera gel als dagcrème en nachtcrème

Aloë vera gel kun je gebruiken als nachtcrème en als dagcrème. Leg een blad met een mesje in je badkamer en snijd elke ochtend en avond een klein stukje van het blad af. Snijd het stukje open en gebruik de pure Aloë vera crème om het op je gezicht te smeren. Was je gezicht eerst wel met een washandje en water, zodat je geen vuil op je gezicht hebt en de gel beter en sneller intrekt. Door de Aloë vera gel dagelijks op je huid te smeren, verzorg je jouw huid op de meest natuurlijke manier. Na enkele dagen merk je al verschil. Na enkele weken is je huid veel zachter en vrij van onzuiverheden. En dat zonder toegevoegde chemicaliën en andere producten!

Aloë vera body cream

Je kunt Aloë vera gel ook gebruiken als Aloë vera body cream. Om dit te doen heb je meer nodig dan wanneer je de Aloë vera gel gebruikt als dagcrème of nachtcrème. In plaats van een stukje af te snijden van het blad, heb je nu een heel blad nodig. Snijd het blad helemaal in tweeën en haal de Aloë vera gel met een lepel uit het blad. Leg alle gel in een bakje en prak de Aloë vera gel tot slijm. Tip: doe dit met een blender! Nu heb je zelf Aloë vera body cream gemaakt! Je kunt de body cream op heel je lichaam smeren. Heb je over? Doe de Aloë vera body cream dan in een afgesloten bakje en leg het in de koelkast. De body cream is nog een week houdbaar in de koelkast.

Effect van Aloë vera gel

Het effect van de werkzame stoffen in Aloë vera gel is ontstekingsremmend, afweer verhogend, regulering van het immuunsysteem, ondersteuning bij genezing van wonden, littekens, sweren, blauwe plekken, regeneratie van alle weefsels, verbrandingen, necrose (afstervend weefsel) en reductie van bacteriële activiteiten. 

Aloë vera gel herstelt het evenwicht tussen afbraak en opbouw van nieuwe huidcellen dat met toenemende leeftijd verstoord raakt. Het gevolg hiervan is een anti-aging effect

Verhoogt de vorming van collageen en elastine in de huid. Alle stoffen versterken elkaar in werking. Geen enkele heeft een “hoofdfunctie”

DSC_9172

Tips voor het gebruik van Aloë vera gel

 • Gebruik alleen de zuivere gel van het binnenblad
 • Fileer het blad met de hand en gooi niet het hele blad in in de blender. Je kunt wel alleen de Aloë vera gel in de blender gooien.
 • Was de Aloë vera gel gelijk na het fileren van het blad, zo was je de Aloïne eraf. 
 • Meng de Aloë vera gel met een beetje citroensap om oxidatie tegen te gaan (zelfde als appel en banaan). Dit hoeft alleen wanneer je heel het blad opensnijd. Bij kleine stukjes direct op de huid hoeft het niet. 
 • Liefst gelijk of binnen enkele uren gebruiken
 • Kan puur op de huid gesmeerd worden, bij wonden of verbrandingen om de 30 minuten herhalen
 • Kan gemengd worden met olie van bijvoorbeeld amandel, jojoba en avocado 
 • Kan gemengd worden met eigeel of honing voor een masker
 • Kan gemengd worden met etherische olie zoals tea-tree voor voetverzorging
 • Minder dan 1% vd bevolking reageert allergisch op Aloë vera gel. Gebruik voor de zekerheid daarom eerst een kleine hoeveelheid op de binnenkant van de polsen en wacht vervolgens enkele minuten of je een allergische reactie ziet. 
 • Was de Aloë vera gel niet af na het smeren, maar laat het intrekken.
 • Aloë vera gel plakt altijd eerst en voelt na ongeveer 30 seconden heerlijk zacht aan. 
 • Behandel de Aloë vera gel alsof het een klompje goud is, die plek heeft het verdiend 🙂
Open chat
Heb jij al pure Aloë vera gel gebruikt?