Skip to content

Aloë Vera gel

Een product van Moeder Natuur

gratis verzending vanaf 25,-

100% puur en natuurlijk

vers van de kweker

100% verse Aloë vera gel

Wil jij 100% verse Aloë vera gel kopen? Bij ons bestel je verse bladeren direct uit de kwekerij. De Aloë vera gel ofwel Aloë vera sap kun je vervolgens zelf uit het blad oogsten. Verser en natuurlijker wordt het niet! Echt 100% pure Aloë vera gel en helemaal vrij van toegevoegde chemicaliën die je wel vindt in andere producten. 

100% verse Aloë vera gel

Wil jij 100% verse Aloë vera gel kopen? Bij ons bestel je verse bladeren direct uit de kwekerij. De Aloë vera gel ofwel Aloë vera sap kun je vervolgens zelf uit het blad oogsten. Verser en natuurlijker wordt het niet! Echt 100% pure Aloë vera gel en helemaal vrij van toegevoegde chemicaliën die je wel vindt in andere producten. 

De geneeskrachtige werking van Aloë vera gel

Aloë vera gel staat bekend om de ‘geneeskrachtige’ werking ervan. De gel zit in het blad van de Aloë vera plant en wordt veel gebruikt als huid- en haarverzorging. De gel lijkt op een soort sap en heeft een verzorgende werking op huidklachten- en aandoeningen en draagt bij aan een sneller herstel en betere verzorging. Aloë vera gel of Aloë vera sap werkt goed bij preventieve huidverzorging. Je kunt het dus ook gebruiken als dag- en nachtcrème. Heb je vragen over Aloë vera gel? WhatsApp ons!

Vind snel wat je zoekt:

Waarom Aloë vera gel niet geneeskrachtig mag worden genoemd

Geen wetenschappelijke bewijzen

Officieel mag de term ‘geneeskrachtig’ niet worden gebruikt voor Aloë vera gel. Geneeskrachtig doet lijken dat je klachten kunt genezen, maar er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat dit met Aloë vera gel (of veel andere natuurlijke producten) kan. Niet zo zeer omdat Aloë vera gel niet geneeskrachtig is, maar omdat de onderzoeken enorm duur zijn. Met medicijnen, zoals pillen en zalfjes, valt veel meer geld te verdienen. De farmaceutische industrie heeft enorm veel geld te besteden en betaalt vrijwel alle wetenschappelijke medische onderzoeken, maar dan kiezen ze wel voor wat het meest oplevert.

Wij geloven in…

Bij Dr. Green geloven wij er wel in dat je aandoeningen en ziektes kunt herstellen met producten uit de natuur. Daarom gebruiken wij de termen ‘herstellend’, ‘verzachtend’, ‘verzorgend’ en ‘hydraterend’, want dat is onze Aloë vera gel zeker! 🙂 Je kunt onze Aloë vera gel dus zeker gebruiken als Aloë vera zalf, Aloë vera heat lotion, Aloë vera olie en zelfs als Aloë vera masker. Bekijk hier hoe je deze recepten kunt maken:

Wat zit er in Aloë vera gel?

Krachtige stoffen

Aloë vera gel bevat ontzettend veel krachtige stoffen waar de gel zijn populariteit aan te danken heeft, zoals enzymen, aminozuren, zouten, suikers, vitaminen, mineralen en spoorelementen.

Acemannan

Een van de belangrijkere stoffen van Aloë vera gel is acemannan. Dit stofje wordt met een moeilijk woord ‘polysaccharide’ genoemd. In begrijpbare taal: een meervoudig suiker. Dit stofje wordt tot de pubertijd ook in jouw lichaam aangemaakt.

Saponinen

Een ander belangrijk ingrediënt van Aloë vera gel is saponine, dit is een natuurlijke zeepstof met een detox-effect.

100% vera gel puur uit het blad oogsten - Dr. Green

Ingrediënten Aloë vera gel

 • Aloë vera gel bevat ongeveer 300 bioactieve stoffen 
 • De hoeveelheid werkzame stoffen in de Aloë vera gel is afhankelijk van hoe de plant is gekweekt. Denk aan hoeveelheid zon, grondsoort en de voeding. 
 • Aloë vera gel bevat ontzettend veel enzymen, aminozuren, zouten, suikers, saponinen, vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Aloë vera gel bevat een cocktail van stoffen die zo verder in de natuur niet voorkomen en niet chemisch nagebootst kunnen worden, ondanks talloze pogingen. 
 • Aloë vera gel bevat vitamine B12. Geen enkele andere plant bevat deze vitamine!
 • Acemannan is een belangrijk ingrediënt van Aloë vera gel. Dit maakt het lichaam tot de puberteit zelf aan en moet daarna uit voeding worden opgenomen. Acemannan versterkt de afweer van alle lichaamscellen en killer-cells, ook in de huid;
 • Saponine is ook een belangrijk ingrediënt van Aloë vera. Saponine is een natuurlijke zeepstof die een detoxeffect heeft. Dit maakt de plant zelf aan om zich tegen bacteriën en schimmels te verweren.

Hoe Aloë vera gel gebruiken

Waarom Aloë vera gel goed werkt

Geen chemische ingrediënten

Aloë vera gel komt rechtstreeks uit de natuur. Er zijn geen chemische ingrediënten toegevoegd en bevat stofjes die van nature goed zijn voor de huid. De Aloë vera gel heeft een verzachtende, hydraterende en verzorgende werking op de huid en het haar. Hierdoor helen wondjes sneller, wordt haargroei gestimuleerd en blijft de huid gezond. We zeggen daarom niet voor niets 

‘huidverzorging op de meest natuurlijke manier’.

Aloë vera blad met een hartje - Dr. Green Aloë vera kwekerij

Voordelen van Aloë vera gel / Aloë vera sap

 • Puur uit de natuur. Aloë vera gel / Aloë vera sap is een product puur uit de natuur en dit verdient altijd de voorkeur boven een chemisch product. 
 • Aloë vera gel op je lichaam smeren na een bad of douche geeft een fantastisch gladde en zachte huid.
 • Na gebruik van Aloë vera gel kan de huid blijven ademen en afvalstoffen afvoeren. Dit is een enorm voordeel tegenover producten die vaseline/mineraaloliederivaat of paraffine bevatten.

TIP! Je kunt ook zelf Aloë vera stekken met de tips van Dr. Green!

Over Aloë vera gel

Welke Aloë vera gel is het beste voor je huid

Welke aloe vera gel is goed voor je?

De meest geneeskrachtige Aloë vera gel is van de Aloë barbadensis. Bij Dr. Green geloven we in huidverzorging op de meest natuurlijke manier, daarom hebben wij ons jaren geleden gespecialiseerd in het kweken van de Aloë barbadensis. Het gebruik van deze Aloë vera gel is goed voor huid- en haarverzorging.

Barbadensis miller

De Aloë vera in onze kwekerij is de Aloë vera ofwel de Aloë barbadensis miller. Deze soort bevat de meeste bioactieve en medische werkzame stoffen en is de meest ‘geneeskrachtige’ in zijn soort. Al wil je Aloë vera gel gebruiken, dan is de barbadensis miller de beste keuze voor je huid. Koop jouw Aloë vera bladeren of planten in onze webshop en haal zelf Aloë vera gel vers uit het blad!

Aloë vera gel gebruiken bij

Aloë vera blad bewaren

Je kunt twee tot vier weken je Aloë vera blad bewaren. Je kunt ervoor kiezen om het blad in de koelkast te bewaren of erbuiten. Veel van onze klanten bewaren een blad in de badkamer, bijvoorbeeld in het tandenborstelbekertje. Het blad blijft hier zeker nog twee weken goed!

 

 In de koelkast blijft het blad langer goed en kun je na vier weken nog verse gel uit het blad oogsten. Als je alle gel in een keer uit het blad oogst en in een potje doet, neemt de houdbaarheid af en kun je de gel het best in de koelkast bewaren. Dan blijft de gel ongeveer twee weken goed. 

Aloë vera gel haal je rechtstreeks uit het blad

Aloë vera gel rechtstreeks uit het blad is het meest ‘geneeskrachtig’. De Aloë vera gel in tubes is meestal in een fabriek verwarmd en door filters gehaald. En ja, dit geldt ook voor 99,9% Aloë vera gel ;). Het stofje aloine wordt eruit gefilterd. Tijdens dit filterproces verliest de Aloë vera gel een groot gedeelte van de werking. Zonde!

 

De Aloë vera gel van Dr. Green haal je rechtstreeks uit het blad. Natuurlijker dan dit wordt het niet. Hierdoor verzorg jij je huid op de meest natuurlijke manier. Geen gefilterde producten met toegevoegde chemicaliën, maar pure Aloë vera gel uit de natuur.

Bekijk hier hoe jij zelf Aloë vera gel kunt maken:

Het stofje aloïne 

Aloine werkt laxerend

Aloine zit aan de binnenkant van de bladrand en heeft een gele kleur. Het stofje heeft een hele bittere smaak en een laxerende werking als je het opeet of drinkt. Het is iets anders dan de Aloë vera sap.

Niet eetbaar

Wij hebben (nog) geen certificaten om Aloë vera als voeding te verkopen. Ons product is dus officieel niet eetbaar. Als je eetbare Aloë vera’s koopt is het verstandig om de Aloë vera gel goed af te spoelen onder de kraan. Zo was je de aloïne eraf. Zwangere vrouwen mogen geen Aloë vera gel innemen vanwege de laxerende werking van de aloïne.

Aloë vera gel met Aloïne - Dr. Green

Aloë vera is niet giftig

Aloïne is een stofje in de Aloë vera gel dat als ‘giftig’ bestempeld staat. Als je teveel aloïne in neemt is het niet goed voor je omdat aloïne een laxerende werking heeft. Dat is niet goed voor je darmen. 

Onze instructie

Als je Dr. Green’s Aloë vera gel smeert volgens onze instructie gebruikt is het 100% veilig. De hoeveelheid aloïne die je dan op je huid smeert valt onder de wettelijk gestelde norm. Je kunt Aloë vera gel direct uit het blad op je huid en in je haar smeren.

Aloïne

Aloïne is geel en dit zorgt ervoor dat de Aloë vera gel na een tijdje een beetje verkleurt in de tubes die zij verkopen. Dit willen de fabrikanten niet, want dan lijkt de gel namelijk bedorven. Om deze redenen filteren fabrikanten de aloïne uit de Aloë vera gel. 

Meer weten over Aloïne? Lees er alles over in onze blog Wat is Aloïne?

 

Pure Aloë vera gel eten

Wil je pure Aloë vera gel innemen? Was het stukje dat je hebt afgesneden wel even af onder de kraan. Dan was je de aloïne er af.

Tip! Ben je op zoek naar een grote Aloë vera plant? Je vindt ‘m in onze Aloë vera webshop!

Aloë vera gel heeft een positieve werking op de doorbloeding in je lichaam

Verbetering van de doorbloeding

De werking van de verkoelende Aloë vera gel heeft voornamelijk invloed op de verbetering van de doorbloeding en de werking van de capillairen. Dit zijn de kleinste bloedvaatjes in je lichaam. Hier heb je zo’n 150.000 kilometer van! Capillairen vervoeren o.a. zuurstof en voedingsstoffen tot in de cellen; vernauwde en dichtgeslibde capillairen zijn het grootste gevaar voor het hele lichaam.

Wist je dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is? Gemiddeld is het orgaan tussen de 1,5m² en 2m² en weegt het tussen de 15kg – 20kg! Capillairen liggen dicht onder de huid en nemen alles op wat daarop gesmeerd of geplakt wordt. Zorg dus goed voor je huid met Aloë vera gel!

Aloë vera gel zorgt voor 5x sneller herstel van de huid

Herstelproces van de huid

Door dagelijks gebruik van Aloë vera gel wordt het herstelproces van de huid vijf keer versneld! Aloë vera gel zorgt ervoor dat de capillairen in de huid met 35% worden verwijd. Hierdoor worden de cellen van de kleinste bloedvaatjes beter gevoed, herstellen ze sneller en ontgiften ze beter. Dit voorkomt breukjes in en dichtslibben van de bloedvaatjes en is bijzonder belangrijk bij de aanleg tot zwakke bloedvaten en bindweefselzwakte. Aloë vera gel werkt goed bij schaafwondjes, operatiewonden, een verbrande huid en andere ontstekingen.

Microplastics

Verse Aloë vera gel van Dr. Green bevat géén microplastics.

Veel cosmeticaproducten bevatten microplastics. Dit zijn minuscule deeltjes plastic die de industrie verwerkt in cosmeticaproducten zoals huidverzorging en make-up. Als jij liever alleen natuurlijke producten op jouw huid wilt smeren kun je jouw product controleren met de app “Beat the Microbeat” van de Plastic Soup Foundation.

Plasticvrije huidverzorging

Veel verzorgingsproducten kun je vervangen voor verse Aloë vera gel. Je kunt de gel 100% puur gebruiken of verwerken in een recept zodat jij precies weet wat jij op je huid smeert. Aloë vera gel van Dr. Green is 100% puur een natuurlijk huidverzorgingsproduct.

Over Aloë vera gel

Parabenen

Verse Aloë vera gel van Dr. Green bevat géén Parabenen 
Wist je dat… meer dan 75% van de huidverzorginsproducten die je kunt kopen parabenen bevat? Parabenen zijn een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen die als basisstructuur parahdroxybenzoezuur hebben. “Para watte?!” zul je nu vast denken. Para-droxy-benzoe-zuur en het wordt al 80 jaar als conserveringsmiddel gebruikt in verzorgingsproducten, zoals deodorant, shampoo, crèmes en mascara. 

Het voordeel van parabenen is dat ze de bacteriën en schimmels doden en hiermee de houdbaarheid van de producten verlengen. Het nadeel van parabenen is dat ze volgens het wetenschappelijke onderzoek van Darbre & Aljarrah (2004) schadelijk voor je zijn en zelfs borstkanker kunnen veroorzaken. 

Je vindt parabenen terug in letterlijk honderden alledaagse producten, maar je kunt veel verzorgingsproducten (deels) vervangen voor verse Aloë vera gel. Je kunt de gel 100% puur gebruiken of verwerpen in een recept. Met verse Aloë vera gel van Dr. Green weet je altijd wat je op je huid smeert: een product van Moeder Natuur en helemaal vrij van parabenen. Verser en natuurlijke wordt het echt niet!

Aloë vera gel is vrij van parabenen - Dr. Green

Aloë vera gel als dagcrème en nachtcrème

Aloë vera gel kun je gebruiken als nachtcrème en als dagcrème

Leg een blad met een mesje in je badkamer en snijd elke ochtend en avond een klein stukje van het blad af. Snijd het stukje open en gebruik de pure Aloë vera crème om het op je gezicht te smeren. Was je gezicht eerst wel met een washandje en water, zodat je geen vuil op je gezicht hebt en de gel beter en sneller intrekt.

 

Dagelijks smeren

Door de Aloë vera gel dagelijks op je huid te smeren, verzorg je jouw huid op de meest natuurlijke manier. Na enkele dagen merk je al verschil. Na enkele weken is je huid veel zachter en vrij van onzuiverheden. En dat zonder toegevoegde chemicaliën en andere producten!

Aloë vera body cream

Je kunt Aloë vera gel ook gebruiken als Aloë vera body cream 

Om dit te doen heb je meer nodig dan wanneer je de Aloë vera gel gebruikt als dagcrème of nachtcrème. In plaats van een stukje af te snijden van het blad, heb je nu een heel blad nodig. Snijd het blad helemaal in tweeën en haal de Aloë vera gel met een lepel uit het blad. Leg alle gel in een bakje en prak de Aloë vera gel tot slijm. Tip: doe dit met een blender! Nu heb je zelf Aloë vera body cream gemaakt! Je kunt de body cream op heel je lichaam smeren.

Heb je over?

Doe de Aloë vera body cream dan in een afgesloten bakje en leg het in de koelkast. De body cream is nog een hele week houdbaar in de koelkast.

Effect van Aloë vera gel

Effecten

Het effect van de werkzame stoffen in Aloë vera gel is ontstekingsremmend, afweerverhogend, zorgt voor regulering van het immuunsysteem, ondersteunt bij genezing van wonden, littekens, zweren, blauwe plekken, regeneratie van alle weefsels, verbrandingen, necrose (afstervend weefsel) en reducteert bacteriële activiteiten. 

Herstellend

Aloë vera gel herstelt het evenwicht tussen afbraak en opbouw van nieuwe huidcellen dat met toenemende leeftijd verstoord raakt. Het gevolg hiervan is een anti-aging effect. Het verhoogt de vorming van collageen en elastine in de huid. Alle stoffen versterken elkaar in werking. Geen enkele heeft een “hoofdfunctie”.

100% vera gel puur uit het blad - Dr. Green

Tips voor het gebruik van Aloë vera gel

 • Gebruik alleen de zuivere gel van het binnenblad.
 • Fileer het blad met de hand en gooi niet het hele blad in in de blender. Je kunt wel alleen de Aloë vera gel in de blender gooien.
 • Meng de Aloë vera gel met een beetje citroensap om oxidatie tegen te gaan (zelfde als appel en banaan). Dit hoeft alleen wanneer je heel het blad opensnijdt. Bij kleine stukjes direct op de huid hoeft het niet. 
 • Liefst gelijk of binnen enkele uren gebruiken.
 • Kan puur op de huid gesmeerd worden, bij wonden of verbrandingen om de 30 minuten herhalen.
 • Kan gemengd worden met olie van bijvoorbeeld amandel, jojoba en avocado.
 • Kan gemengd worden met eigeel of honing voor een masker.
 • Kan gemengd worden met etherische olie zoals tea-tree voor voetverzorging.
 • Minder dan 1% van de bevolking reageert allergisch op Aloë vera gel. Gebruik voor de zekerheid daarom eerst een kleine hoeveelheid op de binnenkant van de polsen en wacht vervolgens enkele minuten of je een allergische reactie ziet. 
 • Was de Aloë vera gel niet af na het smeren, maar laat het intrekken.
 • Aloë vera gel plakt altijd eerst en voelt na ongeveer 30 seconden heerlijk zacht aan. 
 • Behandel de Aloë vera gel alsof het een klompje goud is, die plek heeft het verdiend 🙂