Skip to content

Aloë vera gebruiken bij dieren

Maak kennis met veterinair dierengeneeskundige Corine Poldervaart

 

 

Maak kennis met Corine Poldervaart

Maak kennis met Veterinair natuurgeneeskundig therapeut &
holistisch adviseur Corine Poldervaart van Dier Kruid Kracht.

 

Dr. Green werkt samen met Corine om ook dieren te helpen bij huidklachten middels Aloë Vera. Het artikel hieronder is geschreven voor Corine:

 

Samen gaan we voor GREEN, voor dier & mens.

 

Graag vertel ik jou in mijn blogs alles over wat ik doe, hoe jij jouw dier zelfvoorzienend gezond houdt of de balans hersteld en wat Dr. Green & Dier Kruid Kracht met elkaar gemeen hebben en samen willen bereiken.

Leuk je te ontmoeten!

corine-poldervaart-en-drgreen (1)

Hoe het is ontstaan

“Door mijn paard Sonny raakte ik zo’n 15 jaar geleden bekend met Veterinaire Natuurgeneeskunde. Hij raakte besmet met de bacterie Anaplasma phagocytophilum. De bacterie verstopt zich in de witte bloedcellen en wordt overgedragen door Dermacentor en Ixodus Ricinus teken. Als complicatie door medicatie raakte hij hoefbevangen, ook wel Laminitis genoemd, een ernstige aandoening aan de hoeven van een paard, door een ontsteking tussen de hoefwand en het hoefbeen, wat ontstaat door een stofwisselingsstoornis.


Na 3 weken kritiek mochten we met een koffer vol medicatie naar huis. Ik zag hem hierna steeds meer achteruit gaan, naarmate ik langer doorging met al de chemische middelen. Ik besloot op onderzoek uit te gaan, er moest iets anders mogelijk zijn! Op zoek naar die andere invalshoek, vanuit angst om hem te verliezen, kwam ik in contact met de natuurgeneeskunde. Er ging een nieuwe wereld voor mij open! Ik ben het over een hele andere boeg gaan gooien.

Ik zag alleen maar nog zieke dieren om mij heen en wilde ook wat voor die dieren betekenen. Ik ben mij gaan verdiepen en gaan studeren o.a. aan kennis instituut Silverlinde te Breda voor Veterinaire Natuurgeneeskunde. Ik ben Sonny zelf gaan ondersteunen. Dat voelde fantastisch! Onafhankelijk zijn van anderen. Zo leerde ik enorm veel en Sonny is nog steeds mijn leermeester, inmiddels is hij 23 jaar en super gezond! Geen dag spijt gehad van deze carrière switch. Niet meer werken binnen de GGZ na 20 jaar. Dagelijks mag ik met mijn praktijk Dier Kruid Kracht werken in de natuur en met pure dieren. Ik reis met mijn mobiele service door de Benelux en Duitsland. Ik wil nooit meer anders.


Inmiddels heb ik mij verder ontwikkeld tot specialist Applied Zoopharmacognosy, waarbij ik elk individueel dier zijn stem en keuze terug geef en mogelijkheden aanbiedt tot zelfmedicatie, zodat het dier zelf zijn gezondheid kan aansturen, slechts daar waar nodig. Menselijk ingrijpen verdwijnt hiermee op de achtergrond en klachten worden duurzaam & GROEN opgelost. Ik ontwikkelde hiervoor de Dier Kruid Kracht Kruidenbar-methode®. Deze methode maakt zowel dier als eigenaar onafhankelijk van deskundigen zoals ik! Dat is dan ook mijn missie. Zorgen dat ieder dier als actief gezien wordt en aan zelfmedicatie kan doen. Mijn beloning is een gezond en gelukkig dier.

Ontdek de groene KRACHT van jouw dier

Ontdek de groene KRACHT van jouw dier ga naar www.dierkruidkracht.nl voor meer details
Dagelijks zie ik een diversiteit aan dier(soort)en. Ik leer van elk dier die ik voor mij heb, geen dier is hetzelfde! De reden waarom dieren vaak een flinke medische molen hebben doorlopen, als ze bij mij aangemeld worden. Het resultaat is niet gewenst.

 


Ik ga nieuwsgierig op zoek naar de oorzaak, waardoor er geen sprake is van symptoombestrijding. Ik voorzie eigenaren van preventief advies op maat, zie dieren voor een second opinion en met een diversiteit aan klachten, van acuut tot chronisch, velen zeer complex.

Ik ga geen uitdaging uit de weg! Bij mij ben je aan het juiste adres.
Aangesloten als gediplomeerd practicus met licentie bij beroepsvereniging BCND.

Stel gerust je vragen

Stel gerust je vragen!
Dieren kampen met veel huid klachten. Oorzaken hiervan zijn heel divers! Veelal zijn er inwendig verstoringen ontstaan, door inwendige en uitwendige factoren. Het is daarom altijd noodzaak bij dergelijke klachten niet alleen te focussen op de buitenkant, waar zich de zichtbare signalen slechts uiten. Dat zijn de boodschappers, de alarmbellen, die vertellen dat er iets mis is en dat er een onderliggende oorzaak aanwezig is. Vindt de oorzaak en je lost een klacht duurzaam op.
Het is daarom belangrijk naar het geheel te kijken i.p.v. alleen naar een onderdeel van het lichaam. Holistisch noem je dat binnen mijn vak van de Veterinaire Natuurgeneeskunde.
De pure Aloë Vera van Dr. Green geeft aan de buitenkant verlichting & doet ook zijn werk via de huid barrière en het bloed aan inwendige verstoringen.

Ik verwijs eigenaren regelmatig door naar de Aloë Vera planten van Dr. Green, door Freek zelf gekweekt. Puurder & duurzamer kun je niet gaan, dan rechtstreeks uit de plant zelf winnen en smeren. Dieren en mensen hebben veel baat bij de verlichting die de gel geeft. Zo kwamen we op het idee van onze samenwerking. We willen onze kennis en krachten bundelen! Samen zijn we super enthousiast om op onze eigen wijze een gezamenlijke bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van mens en dier. In de blogs zullen we jullie op de hoogte houden van dit avontuur! Lees je mee?

Dier kruid kracht is bevoegd om op te leiden. “Ik vind het belangrijk mijn kennis te delen. Samen is het zoveel leuker om doelen te bereiken dan alleen! Kijken naar het grotere geheel”.
“Ik zet mij hier dan ook enthousiast voor in. Afgelopen zomer liepen er 2 studenten met mij mee, waarvan ik dit tegeltje ontving met mijn “wijsheden”(werkwijze). Hoe leuk! Zoals je ziet staat hij in mijn kantoor tussen de Aloë Vera planten van Dr. Green. En Freek, ik stel je graag gerust, na de foto is het tegeltje uit de plant gehaald. Aloë Vera houdt van ruimte, heb je mij geleerd ;).”


Je kunt mij herkennen aan het groene glitterpaard achter op mijn rug, met de batterij die vol loopt. “Healing in progress”.
Ik zie een duurzame, groene, kleurrijke, toekomst voor mij, waarin elk dier een stem heeft en keuze en zichzelf kan voorzien met behulp van de Dier Kruid Kracht Kruidenbar-methode