Skip to content

Aloë vera gebruiken bij brandwonden

Aloë vera verzacht, kalmeert en verkoelt de huid

Aloë vera en brandwonden

Let op: Dr. Green is geen dokter! Raadpleeg altijd eerst een arts om de ernst van jouw brandwond te bepalen. 

Van een brandwond kun je veel last en pijn hebben. Laat altijd een arts naar jouw brandwonden kijken. Aloë vera gel gebruiken kan effectief zijn om de geïrriteerde huid te verzachten, te kalmeren en te verkoelen. Door Aloë Vera gel te smeren kan jouw huid zich beter herstellen en is er minder kans op littekenweefsel.

Heb je een specifieke vraag over Aloë vera gebruiken bij brandwonden? Stuur ons een WhatsAppje en stel je vraag aan Dr. Green!

Brandwond Icoon - Aloë vera gebruiken bij brandwonden - Dr. Green

Aloë vera producten tegen brandwonden

Aloë vera producten tegen brandwonden

Wat kun je tegen brandwonden doen

Brandwonden herstellen 

  • Smeer de wond 3 maal daags in met Aloë vera gel. 
  • Een gezonde levensstijl draagt bij aan een gezonde huid. Je lichaam kan de huid het beste herstellen als je gezond leeft.

Gebruik Aloë vera bij brandwonden

Aloë vera verzorgen

De makkelijkste manier om Aloë vera te gebruiken voor een kleinere wond, is om elke dag een stukje van je blad af te snijden en dit stukje doormidden te snijden. Houd het harde stukje tussen je vingers en ga hiermee over de wond. Voor grotere wonden is het makkelijker om een gel te maken.

Tip! Lees hier hoe je verse Aloë vera gel kunt maken

 

Waarvoor is Aloë vera nog meer bruikbaar?

Naast Aloë vera gebruiken om de klachten van brandwonden te verminderen, kun je de gel ook gebruiken voor verschillende huidaandoeningen. Bekijk hier waarvoor je Aloë vera kunt gebruiken.

Aloë vera gebruiken bij een droge huid - Dr. Green

Aloë vera is niet geneeskrachtig

Wetenschappelijk bewijs mist

Hoe zeer wij (en onze klanten) ook geloven in de positieve werking van Aloë vera gel om brandwonden te verminderen, mag Aloë vera gel officieel niet geneeskrachtig worden genoemd. Dit komt omdat er geen wetenschappelijke bewijzen zijn voor de geneeskrachtige werking van Aloë vera tegen brandwonden. Niet zo zeer omdat Aloë vera niet geneeskrachtig is, maar omdat deze onderzoeken die dit kunnen bewijzen enorm duur zijn.

 

Wetenschappelijk onderzoek is heel duur

Met medicijnen, zoals pillen en zalfjes, valt veel meer geld te verdienen. De farmaceutische industrie heeft enorm veel geld te besteden en betaalt vrijwel alle wetenschappelijke medische onderzoeken, maar dan kiezen ze wel voor wat het meest oplevert.

 

Onze klanten ‘genezen’ wel 

Toch krijgen wij wekelijks onwijs mooie verhalen te horen van klanten die hun huidproblemen zien afnemen na het smeren van Aloë vera gel.Dr. Green biedt geen garantie op genezing, want officieel mogen wij dus niet zeggen dat Aloë vera brandwonden vermindert en/of verwijdert. Aloë vera is geen wondermiddel en we kunnen niets als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, maar bij Dr. Green geloven wij er wel in dat je een verbrande huid kunt herstellen en verminderen met Aloë vera. Onze klanten bevestigen dit steeds opnieuw. Lees hier onze reviews.

Aloë vera als brandwondenzalf

Brandwonden zijn ontzettend rot. Ze doen veel pijn en je kunt er voor de rest van je leven last van hebben. Het is belangrijk om zo snel mogelijk na de verbranding je huid goed te verzorgen. Aloë vera gel verzacht, verzorgt en verkoelt de huid en kan als brandwondenzalf helpen bij het herstel van de brandwond en de verzorging van de huid. Er zit wel verschil in het type brandwonden, ofwel de graad: eerstegraads, tweedegraads of derdegraads.

Aloë vera voor eerstegraads brandwonden

Eerstegraads brandwonden zijn de lichtste graad brandwonden.

Kenmerken van een eerstegraads brandwond zijn:

• Het huidoppervlak heeft een andere kleur: rood/roze

• De verbrande huid is droog

• De verbranding doet pijn en kan prikken

• De huid kan gezwollen zijn

• Er zit geen wond op de huid

• Komt veel voor na een dag zonnen.

 

Tip: gebruik Aloë vera als aftersun

Aloë vera kan helpen bij het herstel en verzorgen van eerstegraads brandwonden. 

Aloë vera voor tweedegraads brandwonden

Tweedegraads brandwonden zijn te onderscheiden in twee vormen: oppervlakkige tweedegraads brandwonden en een diep-tweedegraads brandwond. 

Kenmerken van tweedegraads brandwonden zijn:

• Rood van kleur

• Beschadigde opperhuid

• Nat

• Blaren

• Pijnlijk

 

Aloë vera kan helpen bij het herstel en verzorgen van oppervlakkige tweedegraads brandwonden. Voor diep tweedegraads brandwonden is Aloë vera minder geschikt. Raadpleeg in dat geval altijd een arts of brandwondenspecialist.

Aloë vera voor derdegraads brandwonden

Derdegraads brandwonden zijn de ergste brandwonden.

Kenmerken van derdegraads brandwonden zijn:

• Beschadiging tot diep in het onderhuids vetweefsel

• Wit, beige tot donkerbruin van kleur

• Droog, leerachtig

• Nauwelijks pijnlijk, omdat de zenuwen zijn aangetast

 

Aloë vera is niet geschikt om derdegraads brandwonden te verzachten en te herstellen. Raadpleeg altijd een arts of brandwondenspecialist bij derdegraads brandwonden. Na behandeling, als de huid weer vlak is, kun je Aloë vera gebruiken om de huid op een natuurlijke manier te verzachten, hydrateren en te verkoelen. Bespreek dit ook altijd eerst met je arts. 

Bron: Brandwondenstichting

Wil je de klachten van brandwonden verminderen en verlichten?

Bestel dan gemakkelijk online Aloë vera in de webshop van Dr. Green. 

Ervaringen met Aloë vera en brandwonden

 

Aloë vera producten tegen brandwonden

Aloë vera producten tegen brandwonden

Open chat
Heb jij al pure Aloë vera gel gebruikt?