Aloë Vera

Huidverzorging op de meest natuurlijke manier

De meest krachtige Aloë vera in zijn soort

De Aloë vera behoort tot de plantengroep ‘Aloë’ en telt meer dan 400 verschillende soorten planten, waaronder de Aloë Vera Spinosissima, Aloë vera hercules en de Aloë vera arborescens. De Aloë vera is een kamerplant met bijzondere kenmerken. Zo wordt de gel in het blad van plant veel gebruikt voor huid- en haarverzorging. Wij hebben ervoor gekozen om alleen de meest ‘ geneeskrachtige’  soort te kweken, dat is de Aloë Barbadensis miller en wordt in de volksmond ook wel alleen ‘Aloë vera’ genoemd.

Aloë vera verzorging

De Aloë vera is makkelijk te verzorgen. De plant heeft erg weinig water nodig en doet het goed op een lichte standplaats. Het is een kamerplant, maar kan in de zomer ook buiten staan. Let er wel op dat de plant overdekt staat als het regent. De Aloë vera vindt zijn oorsprong in Egypte en doet het daarom goed bij warmte. De beste temperatuur voor de Aloë vera is +18 graden celsius, maar dit is sterk afhankelijk van de standplaats en de hoeveelheid licht. Wil je weten hoe je jouw Aloë vera het best verzorgt? Lees meer over Aloë vera verzorging.

Aloë vera gel

De Aloë vera staat bekend om de gel in het blad van de plant. De gel heeft een verzachtende, hydraterende werking op de huid en is daarom een erg geliefd product voor huidverzorging. Veel mensen gebruiken ook de term ‘geneeskrachtig’, maar die term mag eigenlijk niet worden gebruikt. De gel wordt gebruikt als structurele huidverzorging, maar ook bij bepaalde typen huidaandoeningen, zoals eczeem, acné en littekens. Lees hier alles over Aloë vera gel.

Bekijk hoe je zelf Aloë vera kunt maken

Waarvoor kan ik Aloë vera gebruiken?

Klik op het icoontje als je meer wilt weten

Aloë vera is niet giftig!

Als je Dr. Green’s Aloë vera volgens onze instructie gebruikt is het veilig. Sommige mensen beweren dat Aloë vera giftig is vanwege de Aloine die zich in de plant bevindt. Aloïne zit aan de binnenkant van de bladrand en heeft een gele kleur. Het stofje heeft een hele bittere smaak en een laxerende werking als je het opeet of drinkt. Het is zelfs zo vies, dat dieren en insecten de Aloë vera niet willen opeten. Als ze een hap nemen van Aloë vera, komen ze eerst door de Aloïnelaag, getsie! De Aloë vera heeft dus geen natuurlijke vijanden. Echt een oerplant!

Wij hebben (nog) geen certificaten om Aloë vera als voeding te verkopen, ons product is officieel dus niet eetbaar.

Als je eetbare Aloë vera’s koopt is het verstandig om de gel goed af te spoelen onder de kraan. Zo was je de Aloïne er af. Zwangere vrouwen mogen geen Aloë vera gel innemen vanwege de laxerende werking van de Aloïne. 

De geschiedenis van
Aloë vera 

Verjong je huid met eeuwenoude gel!
De Aloë vera heeft een rijke geschiedenis die al zo’n 6000 jaar terug in de tijd gaat. De populaire vetplant vindt zijn oorsprong in Egypte en was toen al geliefd voor de bijzondere werking van de gel. Zo gebruikte de Egyptische koningin Cleopatra de gel dagelijks om haar schoonheid te behouden. De Aloë vera stond toen bekend als ‘’De Plant Van Onsterfelijkheid’’.

Waar komt Aloë vera vandaan?

De Aloë vera familie is in de natuur te vinden in de warmste gebieden op de wereld. In alle warme landen kom je Aloë planten tegen. In sommige landen komt een bepaald type veel voor. In Zuid-Afrika bijvoorbeeld komt de Aloë Ferox veel voor. De Aloë vera’s in onze webshop kweken wij zelf in onze kwekerij in Nederland, Naaldwijk om precies te zijn. Je bent van harte welkom om de kwekerij te bekijken. Stuur alsjeblieft wel even eerst een WhatsAppje vooraf. Dan plannen we je in tijdens een spreekuur met Dr. Green 🙂

We geven je graag een rondleiding.

Is Aloë vera geneeskrachtig?

De Aloë vera staat bekend om zijn geneeskrachtige werking, maar eigenlijk mag deze term niet worden gebruikt. Van Aloë vera is nooit wetenschappelijk bewezen dat het iets geneest. Het kan natuurlijk wel huidaandoendingen verhelpen of verminderen, maar om de term geneestkrachtig te mogen gebruiken moet hiervoor (duur) onderzoek gedaan worden. 


Bij D
r. Green gebruiken we daarom vaak de termen herstellend, verzorgend, verzachtend en hydraterend.

Aloë vera feitjes!

Wist je dat…

  • De aloïne in het blad wordt aangemaakt om dieren en insecten te weren die de gel willen opeten van buitenaf
  • Doordat ze via het blad hun weg naar binnen eten, komen ze eerst de bittere Aloïne tegen.
  • De plantengroep Aloë meer dan 400 verschillende soorten planten bevat?
  • De Aloë vera van Dr. Green, de Barbadensis miller, de meest ‘geneeskrachtige’ gel produceert?
  • De Aloë vera een soort kameel is? De plant heeft een grote wateropslag in zijn bladeren, zodat hij een lange tijd zonder water kan. Ideaal voor lange vakanties! 🙂
DSC_8490

Aloë vera kopen

Wil je ook een Aloë vera voor in huis? Of wil je een paar bladeren om de gel uit te proberen? Koop Dr. Green’s Aloë vera producten in de webshop!

 

Open chat
Heb jij al pure Aloë vera gel gebruikt?